O nama

Ćevabdžinica / aščinica „Venera“ pozicionirala se u svojoj branši u sami vrh u Sarajevu kao jedinstven bh. brend koji već tri decenije kontinuirano osvaja cijeli region tradicionalnom kvalitetom.

Danas, ćevabdžinica / aščinica „Venera“ zauzima veoma značajno mjesto u okviru turističke gastro ponude grada Sarajeva zahvaljujući nadaleko čuvenim ćevapima, ali i kontinuiranoj i kvalitetnoj dugogodišnjoj porodičnoj tradiciji koja datira još iz 80tih godina.

Ćevabdžinica / aščinica „Venera“ u sarajevskom naselju Alipašino polje otvorena je 1988. godine, sa malom površinom i tek 10tak sjedećih mjesta, a kontinuiranim uspješnim radom danas raspolaže sa kapacitetom od preko 100 sjedećih mjesta na dvije etaže.

Venera u svojoj ponudi ima sve specijalitete sa roštilja i veliki izbor gotovih jela, a kompletna receptura pripreme mesa za roštilj obavlja se uz prisustvo vlasnika objekta kako bi jela zadržala prepoznatljiv kvalitet i okus.

Zašto odabrati nas?

Iako se svrstavaju pod isti naziv, uočljive su određene regionalne razlike u recepturi, ali i obliku i izgledu ćevapa u Bosni i Hercegovini, a sarajevski ćevap, pored svojstvenog mirisa i ukusa, također izdvaja i čini posebnim i prepoznatljivi somun koji na poseban način spravljaju sarajevski apekari.

Nije teško zaključiti kako za fin i ukusan roštilj nije dovoljno samo staviti meso na rešetku. Priprema ćevapa prava je umjetnost, za koju su neophodni iskustvo, vještina, znanje, a ponajviše ljubav. Također, sa istom odgovornošću i predanošću pristupamo pripremanju svakog našeg proizvoda, za koje se trudimo osigurati uvijek svježe i najkvalitetnije sastojke.